Szerezz meg minden infót elsőként!

Csazlakozz Facebook csoportunkhoz!

Kedveld Facebook oldalunkat

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Rólunk

Specht József és Vali

Specht József és Vali vagyunk, a Villanyautó Túra projekt ötletgazdái és megvalósítói

A dolog egy kérdéssel kezdődött: “Létezik-e olyan ember, aki már Magyarország minden településén járt?”

Saját válaszunk megegyezik több megkérdezett válaszával: “Aligha van ilyen ember.”

Úgy döntöttünk, hogy mi leszünk az elsők. Kicsit módosítottunk, és a projekt célja, hogy minden olyan, Magyarországi településre eljutunk, amit szilárd burkolatú úton el lehet érni. És felturbóztuk azzal, hogy ezt egy elektromos autóval fogjuk megtenni.

Egy ilyen túrához azért kell idő is. Előzetes számításaink szerint minimum 16 hét.

És ezen a ponton jött a kérdés már másoktól, hogy honnan van négy hónapnyi szabad időnk, hogy “csak” autózgassunk az országban?

A választ 2008-ban kell keresni. Mi akkor belefogtunk a munkáink mellett (BKV buszvezető és ápolónő) egy olyan üzleti tevékenységbe, ami számunkra is elérhető volt, akik nem rendelkeztünk tőkével, nem voltunk különösebben képzettek. Hogy miért tettük ezt? Mindenképpen kellett valamilyen bevétel kiegészítést szereznünk, mert nem jöttünk ki a havi fizetéseinkből. Ezen felül mesélni valót kellett szereznünk.

“Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
Majd az unokáknak, mikor körbeállnak
Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak
Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!”

A 2008-as üzletindításunk eredménye – sok egyéb mellett – hogy ma már nincsenek állásaink, nincsenek főnökeink, az időnkkel egyedül mi rendelkezünk, mi osztjuk be. A bevételeink, melyek nagyon jó életet biztosítanak számunkra, ma már nem függnek az aktivitásunktól. Az üzletünk a felügyeletünk nélkül is kiválóan működik és a havi bevételeink akkor is megérkeznek, ha mi “csak” autózgatunk az országban.

A túránk másik célja pontosan az, hogy a példánkkal reményt adjunk azoknak, akik úgy keresik most egy jobb, szabadabb élet lehetőségét, ahogyan mi tettük 2008-ban.

Talán nem illik ide teljesen, de mégis elhoztuk azt a posztot, amit még a projekt szervezésének legelején írtunk az akkor ideiglenes oldalunkon.

Specht József és Vali

Többször megkérdezik, hogy miért pont most?

Ezért (is):

Készülünk, kutatunk, keresünk és kérdezünk.

Tegnap egy érdekes cég képviselőjével beszélgettem telefonon. Azért mondom, hogy érdekes, mert egy cég, aki olyasmivel foglalkozik, aminek még nincs olyan nagy piaca, hát az minimum érdekes.

Ők elektromos autókhoz gyártanak és importálnak gyorstöltő készülékeket. Ezek, a leírások alapján 30-40 százalékkal gyorsabb töltést tesznek lehetővé.

Egy nappal korábban, weboldalukat megtalálva, feltettem egy kérdést, hogy vajon létezik-e olyan eszköz is, amit magammal vihetek és bárhol használhatom, normál elektromos hálózaton. Kérdésemre szinte azonnal érkezett a válasz, mellékelve az eszköz leírása és használati útmutatója.

Majd érkezett a telefonhívás is, amiből egy hosszabb beszélgetés lett.

Minél többet beszéltünk, annál inkább lettem meggyőzve arról, hogy 2018 őszén egy olyan túra, amit tervezünk, valójában megvalósíthatatlan.

Beszélgető partnerem elmondása szerint két év múlva már simán működhet.

Na, de mi a kihívás abban, amit bárki megtehet? Mi lenne ma a kihívás abban, hogy egy hagyományos autóval útnak induljak, és úgy teljesítsek három hónap alatt 30.000 km-t, hogy a csomagtartóban nincs egy kanna tartalék üzemanyag?

Pontosan ezért fogjuk idén ősszel megcsinálni ezt a túrát.

Hiszen, ha létezik ma, a még nagyon kezdetleges infrastruktúra korában olyan jármű és olyan segédeszközök, melyekkel teljesítjük a kihívást, akkor jövőre már tényleg bátran vehet magának bárki villanyautót.

Szponzoraink

Támogatóink