Szerezz meg minden infót elsőként!

Csazlakozz Facebook csoportunkhoz!

Kedveld Facebook oldalunkat

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Koma László mellett csak nevetni lehet

Valami nem stimmel! November hetedikén nem lehetünk egy pólóban…

Jó utat!

  • Túranap: 2018. november 07. szerda
  • Elért települések száma: 22
  • Az elért települések: Zalaszentjakab – Miháld – Sand – Somogycsicsó – Inke – Vése – Nemesdéd – Varászló – Pat – Garabonc – Nagyrada – Zalaszabar – Orosztony – Kerecseny – Kilimán – Gelse – Gelsesziget – Újudvar – Nagybakónak – Csapi – Zalaújlak – Zalamerenye 
  • Megtett távolság: 171 km
  • Töltés: Hotel Karos Spa****superior Procon 39 – 85%

A tél küszöbén nyári időben autózunk.
Ez lenne az ősz?

Már-már rutinná válik a rekordunkhoz szükséges igazolások megszerzése, tudunk kicsit másra is figyelni.

Sajnos Zalában a navigációs programunk nem mutatja meg nekünk egy-egy faluban az önkormányzat pontos helyét. Viszont mindenhol akadnak segítőkész emberek, akik útbaigazítanak. Így mindenhol sikerrel járunk.

Friss élményünk ezzel kapcsolatban Kilimánról való.

A buszmegállóban álltak emberek, gyorsan megálltunk mellettük és megkérdeztük, merre van a községháza. Egyikük sem tudta. Mint mondták, ők csak dolgozni járnak ide, nem tudják, hol lehet.

Éppen indulni akartunk, amikor odaárt egy helyi fiatalember, aki távolabbról hallotta kérdést és készségesen elmagyarázta, merre menjünk.

A kilimáni hivatalt nem lehet nem észrevenni!Vajon mi lehet az a munkahely, amiért máshonnan Kilimánra utaznak emberek? – merült fel bennünk a kérdés.

Sokat nem tudtunk erről beszélni, mert odaértünk a vakítóan fehér, virágokkal övezett hivatali épülethez. Mielőtt befordultunk az udvaron kialakított, ízlésesen leburkolt parkolóba, ahol külön hely van kijelölve a mozgáskorlátozottak autójának, az út másik oldalán nem kerülhette el a figyelmünket egy szintén új építésű üzem, az előtte parkoló sok-sok kocsival.

Nem tudtuk nem megkérdezni, hogy vajon, akik a buszra vártak, nem a szemközti üzemben dolgoznak-e. A helyiek szerint biztosan, mert ez a cég ad egyedül munkát nem helyi munkavállalóknak.

Nagyon fura, hogy valaki naponta két alkalommal megy el egy olyan látványos épület előtt, mint ez a hivatal, de nem tudja, hogy hol van.

A délelőtti kanyarunk után ismét a Hotel Karos Spa****superior garázsában töltöttünk. Annyira gyorsan megy ez, hogy nem is volt időnk másra, mint inni egy kávét és indulhattunk tovább. Az ebédet kihagytuk – azt mondják, nem látszik rajtunk – inkább egy kényelmes, kóstolós vacsorára gyúrtunk.

Errefelé ez az alapNem voltunk igazán éhesek, de az éhséget olyan társaságban, mint Koma László, a garabonci polgármester nem érzi az ember.

Kicsit vezetnek előttünk, nagyjából 12 évvel, a mi a házasságuk hosszát illeti.

Ők 42 éve házasodtak, két fiuk van és hat unokájuk.

Talán nem is köszöntünk még, bemutatkozni biztos nem sikerült, amikor már ugratott minket.

Ahogy láttuk ez náluk az alap.

A zászlót megkaptuk ajándékbaA jegyző, László Árpád az asztala mögött ülve tette ugyanazt a polgármesterrel, amit ő velünk, amikor a község első embere az irodájába ment, valamit megkeresni.

A jókedvű társalgás közben a pecsét is a helyére került az aláírás mellé és Koma úr is előkerült egy kis zászlóval, amin Garaboc címere látható. 

Mi azt gondoltuk, hogy a fotózáshoz vette elő, de aztán megkaptuk tőle ajándékba.

Innen nem lehetett csak úgy odébb állni.

Az autót kívül belül megcsodálták mindketten, mi pedig annyira jól éreztük magunkat a két vidám férfi társaságába, hogy még fotókat készíteni is elfelejtettünk.

Szilárdtól mindig tanulunk valamitKéső délután, már a lassan lenyugvó nap sugarainál találkoztunk kedves barátunkkal, Janzsó Szilárddal. Felhívott minket, hogy éppen erre van, dolga, ha össze tudjuk egyeztetni, találkozhatnánk. Sikerült.

Van egy fotónk, de a kamerák most is pihentek. Már majdnem csak azért álltunk fel az asztaltól, mert kezdtünk fázni. Ekkor már igazi november volt.

Nagyon tartalmas, igazi baráti beszélgetés volt. Nekünk nagyon kellett.

Köszönjük Szilárd!

Kapcsolódó cikkek

Vali csodálkozik: 280 ember él itt

Körjegyzőség, összevont polgármesteri hivatal, számunkra új fogalmak

Zalakaros felé Őskü polgármesterével

“Zalakaros – Hotel Karos” hét – nyitónap, négy töltéssel

Dunakeszi polgármesterével, Dióssi Csabával

177 – Dunakeszi – Nem mondhatjuk el, csak majd pénteken este 19:00-kor

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szponzoraink

Támogatóink