Szerezz meg minden infót elsőként!

Csazlakozz Facebook csoportunkhoz!

Kedveld Facebook oldalunkat

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Hentes és túravezető, korábban buszvezetők

Füle István, a vendégszerető hentes, biztosította a töltést

Jó utat!

  • Túranap: 2018. október 16. kedd
  • Elért települések száma: 14
  • Az elért települések: Jászjákóhalma – Jásztelek – Alattyán – Jászapáti – Jászdózsa – Tarnaörs – Visznek – Erk – Zaránk – Tarnaméra – Boconád – Heves – Jászszentandrás – Farmos
  • Megtett távolság: 267 km
  • Töltés: Jászapáti, Füle István és Fia kft. – Procon Kft. mobil villámtöltő, 18 – 87% és 28-80% töltöttségig

A múlt heti videó összefoglalóban már jeleztük, hogy ez egy rövid hét lesz a Villanyautó Túra szempontjából, összesen két túranapra volt lehetőségünk.

Szerdán a vállalkozásunkkal kapcsolatos egész napos üzleti elfoglaltságunk volt. (Ezért csak ma készül el a keddi összefoglaló.)
Pénteken Lengyelországba utazunk egy hétvégi üzleti rendezvényre. A szervezők felkértek egy előadásra. Kíváncsiak a történetünkre. Szívesen megyünk.
A csütörtököt meghagytuk magunknak felkészülésre.

Tatarozzák az önkormányzatotVisszatérve a keddre, elmondhatjuk, hogy az igazolások terén semmi változás. Az önkormányzatoknál szeretettel fogadnak, sok kérdést kapunk és minden esetben elhalmoznak jókívánságokkal, hogy meg tudjuk valósítani, amibe belekezdtünk.

Ami kisebb nehézséget okoz több helyen, hogy a városházak, községházak nagy részét éppen felújítják. Nagyon sok helyen az ajtón belépve egy építkezés kellős közepébe lépünk be. Megtalálni aztán a hátsó udvarok gazdasági épületeibe ideiglenesen bezsúfolt irodákat, nem mindig egyszerű. 

A keddi történetek közül a két töltésünk történetét emelnénk ki

Még hétfőn beszéltünk telefonon Kendra Tamás barátunkkal, aki Jászapátiban lakik, hogy segítsen egy három fázisú konnektort keresni a városban.

Pár perc múlva Tamás visszahívott és telefonszámot, neveket diktált. Ahogy mondta a dolog már le is van beszélve, de azért hívjuk fel Füle Istvánt és pontosítsunk.

Így is tettünk és egy perc alatt meg is beszéltünk mindent

Másnap egy hosszabb utazás és három település után a megadott cím elé, a város peremén található húsüzemhez érkeztünk. Telefonon bejelentkeztünk és szinte azonnal megjelent egy férfi a kapuban. Megismerkedtünk és kiderült, hogy maga a cégtulajdonos jött kaput nyitni. Megmutatta, hogy a csatlakozó, sőt, nem csak megmutatta, de be is dugta a kábelünk végét. Elindítottuk a töltést és miután mindent megmutattunk az autón, ami Istvánt érdekelte, beszélgetni kezdtünk.

Vali és vendéglátónk, István a helyi hentes Vagy inkább hallgattuk őt. Szívesen beszélt a munkájáról, a vállalkozásról, amit édesapja indított, de ő már nem aktív, így az idősebb Fülével nem is tudtunk találkozni. 

Kiderült, hogy a profi hentes korábban buszvezető is volt. Egyből sokkal közelebb is kerültünk egymáshoz. Megismertük a katonaélményeket, megismertük a családját is, mert mindenkiről beszélt nekünk. Ezt már az irodájába, mert behívott minket és megismerhettük feleségét Andreát is, aki jóízű, forró teát tett az asztalra, de csak erre volt ideje.

Az üzem teljes kapacitással dolgozott, már készültek a hosszú hétvégére. Ahogy levettük, az irodában dolgozó hölgyek nem nagyon tudták letenni a telefont, mert folyamatosan érkeztek a megrendelések. Ezen felül saját üzleteik ellátásáról is gondoskodniuk kellett.

István elmondta, hogy itt lenne az ideje a három és fél tonnás szállító autóikat öt tonnásokra cserélni, de a térségben lehetetlen, megbízható a nagyobb kategóriára is érvényes jogsival rendelkező munkavállalókat találni.

Vendéglátónk beszélt a családjáról is. Neki is három gyerekük van.
Még iskolába járnak. Lehet, hogy egyikük sem lesz hentes, de mégis arra készül a család, hogy a modern cégvezetés tudományában képzettséget szerző gyerekeik a családi vállalkozást fogják erősíteni.

Olyan titkokat tudtunk meg a vállalkozások világából, kudarcokról, nehézségekről, sikerekről, amiket leírni kevés egy ilyen bejegyzés és nem is kaptunk erre felhatalmazást.

Két alkalommal töltöttük fel az autót kedves vendéglátóink jóvoltából

Két volt buszvezetőA második töltés idején már visszaértek szállítóik is, így aztán a sofőrökkel szakmai diskurzust folytathattunk a villanyautóról, amit ők is mindannyian a jövő eszközeinek tartanak.

A töltések lehetőségét, az áramot ajándékba kaptuk. Igazi ajándék volt, mert azt éreztük, hogy ők, Pisti és Andi boldogok voltak attól, hogy adni tudtak.

És ez még nem minden. Nem engedtek el minket anélkül, hogy ne adtak volna ajándékot.

Egy kis csomagot hozott Vali, amit Anditól kapott. Két pár kolbász volt benne. Csak volt, mert már nincs. Kényes ízlésű családunk hamar eltüntette az ajándékot. Nincs igazán jó jelző, egyszerűen nagyon finom volt. A csípős igazi örömöt okozott a szájunkban. 

Köszönjük szépen! Kár, hogy már nincs belőle…

Következő túranap: október 24., szerda

Jó utat!

Kapcsolódó cikkek

Koma László mellett csak nevetni lehet

Valami nem stimmel! November hetedikén nem lehetünk egy pólóban…

Vali csodálkozik: 280 ember él itt

Körjegyzőség, összevont polgármesteri hivatal, számunkra új fogalmak

Zalakaros felé Őskü polgármesterével

“Zalakaros – Hotel Karos” hét – nyitónap, négy töltéssel

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szponzoraink

Támogatóink