Szerezz meg minden infót elsőként!

Csazlakozz Facebook csoportunkhoz!

Kedveld Facebook oldalunkat

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Dr. Gémesi Györggyel

Ősz a vidéki utakon. Haladni nem lehet, de a látvány gyönyörű

Jó utat!

  • Túranap: 2018. október 09. kedd
  • Elért települések száma: 11
  • Az elért települések: Gödöllő – Dány – Tura – Boldog – Jászágó – Jászárokszállás – Vámosgyörk – Atkár – Csány – Vácszentlászló – Valkó
  • Megtett távolság: 204 km
  • Töltés: Jászfényszaru Önkormányzat, 3X16A, 23 – 70% töltöttségig és 18-42% töltöttségig

Csupa olyan helyre mentünk, ami a múlt héten kimaradt.

Viszonylag kevés településen jártunk, de legalább jó sok kilométert kellett ehhez megtennünk.

Előre úgy terveztük, hogy ne kelljen napközben töltőhelyekre vadásznunk. A múlt héten már felderített jászfényszarui önkormányzat informatikusával, a villanyautós Németh Andrással szövetkeztünk. 

Az útvonalat sikerült úgy összeállítani, hogy két alkalommal egy-egy rövidebb töltést adhattunk az autónak, ami elég is lett.

A sorozat folytatódik, abban a tekintetben, hogy nagyon kedvesen, szívélyesen fogadnak minket mindenhol. Van, ahol már számítank ránk.
Volt olyan hely, egy kis falu, ahol a hivatal minden dolgozója kijött az utcára, mert a villanyautó hangjára voltak kíváncsiak.

A napot Gödöllőn kezdtük. Az e-mail üzenetünkre reagálva, Dr. Gémesi György Polgármester Úr felhívott minket a múlt héten, és konkrétan leegyeztettük vele ezt az időpontot. Más irányú elfoglaltságai miatt korábban nem volt alkalmas számára, de mindenképpen személyesen akart velünk találkozni.

Aztán a találkozás rövidre sikerült, de ebben mi vagyunk a ludasok, mert tilosban álltunk meg az autóval. Miután ez kiderült, vendéglátónk villámgyorsan aláírta és lebélyegezte a “menetlevelünket”.

Aztán tanácsolta, hogy gyorsan induljunk. Velünk együtt jött a kocsihoz, menet közben magyarázva, hogy nagy szerencsénk lesz, ha a közteresek még nem büntettek meg minket.

Mikuláscsomag hála Istennek nem volt a szélvédőn.

Elkészültek a fotók és elköszöntünk. Az utolsó mondat valahogy így hangzott: “Menjenek gyorsan, amíg nem késő!

Köszönjük Polgármester Úr!

Ismét a képekre bízzuk, hogy tovább meséljék a történetünket, de azért azt még elmondjuk, hogy annyira rossz utakat, mint, amiken Jászfényszaru és Jászárokszállás térségében haladtunk, talán még nem is láttunk. A mút évszázad végi, erdélyi utazásaink elevenedtek meg.

Az ősz látványa viszont mindezt felülírta.

A fotó nem adja vissza, ahogyan az ezerszínű fák levelei között átsütő nap egy komplett fényjátékot vetített elén full HD-ben.

Amíg az autót töltöttük beszélgettünk Németh Andrással és egy-egy fontos gondolatát fel is vettük, amit engedélyével meg is osztunk.

Kapcsolódó cikkek

Koma László mellett csak nevetni lehet

Valami nem stimmel! November hetedikén nem lehetünk egy pólóban…

Vali csodálkozik: 280 ember él itt

Körjegyzőség, összevont polgármesteri hivatal, számunkra új fogalmak

Zalakaros felé Őskü polgármesterével

“Zalakaros – Hotel Karos” hét – nyitónap, négy töltéssel

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szponzoraink

Támogatóink