Szerezz meg minden infót elsőként!

Csazlakozz Facebook csoportunkhoz!

Kedveld Facebook oldalunkat

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Tesla az oviban

Tesla az, ami szembe jön? Nem is egy! Egyszerre három! Mi van itt?

Jó utat!

  • Túranap: 2018. október 04. csütörtök
  • Elért települések száma: 15
  • Az elért települések: Péteri – Úri – Gomba – Bénye – Káva – Pánd – Monor – Vasad – Csévharaszt – Nyáregyháza – Dánszentmiklós – Albertirsa – Mikebuda – Csemő – Cegléd
  • Megtett távolság: 208 km
  • Töltés: Vasad Nádas Pihenőpark, 3X16A, 37 – 86% töltöttségig, Cegléd BATIME-VILL Kft, 3X32A, 20-82%

A harmadik napunk változó időjárási körülmények között, kis eső, kis napsütés, hűvösebb és ablakleengedős időszakok váltogatása közben zajlott. 

Az első településen Péteriben megalapoztuk a nap hangulatát, készült egy szuper fotó a kocsi mellett Losonci László jegyző úrral, miután röviden elmondta a község legrégebbi térképének történetét, ami még mai s alapul szolgál a birtok ügyekben.
A tékép fotójából összeállított egész falat beborító tabló látványosan díszíti a hivatal előcsarnokát.Milyen kár, hogy egy ilyen bejegyzésbe nem lehet mindazt leírni, amit az ember egy nap átél, bejárva kisebb-nagyobb településeket, belépve olyan épületekbe, amiket neves elődeink laktak használtak.

Ma a legtöbbször azt hallottuk, hogy talán hoztunk ajándékba egy autót? Meg, hogy az autónk, amivel jöttünk, egy Tesla?

Egyre inkább megerősödik bennünk az elhatározás, hogy a Villanyautó Túra céljainak teljesítését követően újabb célokkal indulunk majd útnak, hogy ezek az élmények, látványok eljuthassanak mindenkihez, akik követnek minket.

Jártunk korábbi nemesi birtokokon készítettünk fotót tegzek és ágyúk között, beszélgettünk az elektromos autózást komolyan tanulmányozó postai kézbesítővel.

Volt, ahol már számítottak ránk, sőt figyelték a hivatal ablakából az érkezésünket. Máshol nagyon örültek nekünk, mert így legalább történt valami, ahogy mondták, ha már nem volt fűtés az irodában és kijöhettek kicsit a napsütésre villanyautóval fotózkodni.

Túl vagyunk egy kalandos töltésen, mert áram és csatlakozó is volt, csak autóval a konnektort megközelíteni nem lehetett, kizárólag a kerítésen kívülről a mező felől. Így aztán a szomorúfüzek alá bújt kerítésen átadott kábelen érkezett a töltőáram.

És aztán szembe jött három Tesla.

Nem nagyon akartunk azon az úton elindulni. A helyi önkormányzat egyik vezetője mindenáron le akarta passzolni az igazolás aláírását és lebélyegzését. Igazából most először ütköztünk ennyire határozott elutasításba. Nem is értettük.

Azt mondta, hogy rossz helyen járunk, mert nekünk az óvodába kellene mennünk. Nem gondoljuk, hogy mindenkinek komolyan kellene vennie a projektünket, de azért az kicsit sértő, ha kvázi “lededózzák”.

A tisztviselő nem engedett, mondta, hogy az oviban van villanyautó töltő is, menjünk oda, ő nem ír alá.

Mit tehettünk?

Átvágtunk a két intézmény közti téren és bekopogtunk.

Itt ért aztán minket a következő sokk.

Mikor elmondtuk, miért jöttünk, és, hogy az önkormányzati vezető szerint itt van töltő is, az óvoda vezetője válaszolt:

“Igen van. Az óvodások ott töltik a Tesláikat.”

Elképedésünkre válaszul meghívott minket egy túrára, az óvoda udvarára. Egy egész kis város fogadott ott minket: Ökovifalu. A kisváros főterén modern nagy betűkkel a körforgalmat szegélyezően, ahogyan a nagy városokban, büszkélkedik a felirat.

És igazán büszkék is lehetnek rá

Valódi szélkerék termeli az áramot, amivel a valódi villanyautó töltőről tölthetik fel a valódi autóikat az ovisok. Persze mindez az ő méreteikben. 

Kicsit később a garázsban a négy Tesla közül hármat meg is nézhettünk, a negyedik valahol máshol parkolt. És ezek a kis kocsik valóban a Tesla cég ajándékai.

Nem tudnánk elég fotót megmutatni és méltóképpen megírni ezt a történetet, de nem is kell, mert a Napsugár óvoda weboldalán bőven van információ.

Érdemes megnézni.

Ja! Nyáregyházán jártunk. Harmadik kísérletre, mert a GPS mindenáron Nyíregyházára akart minket vinni. 

Kész szerencse, hogy nem hagytuk magunkat.

Egy ceglédi töltést követően értünk haza, de ez egy következő történet, mert kimaradt néhány település, amiket a jövő héten bepótolunk, és akkor fogjuk bemutatni Mákos Andrást, akinél fel tudtuk tölteni az akkut. 

Kapcsolódó cikkek

Koma László mellett csak nevetni lehet

Valami nem stimmel! November hetedikén nem lehetünk egy pólóban…

Vali csodálkozik: 280 ember él itt

Körjegyzőség, összevont polgármesteri hivatal, számunkra új fogalmak

Zalakaros felé Őskü polgármesterével

“Zalakaros – Hotel Karos” hét – nyitónap, négy töltéssel

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szponzoraink

Támogatóink