Szerezz meg minden infót elsőként!

Csazlakozz Facebook csoportunkhoz!

Kedveld Facebook oldalunkat

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Épp nem esett az eső, amikor Tököl polgármesterével, Hoffman Pállal találkoztunk

Eső ide, eső oda, menni kell. A jutalom, egy gyönyörű szivárvány

Jó utat!

  • Túranap: 2018. október 02. kedd
  • Elért települések száma: 18
  • Az elért települések: Vecsés – Gyál -Alsónémedi – Dunaharaszti – Taksony – Szigethalom – Szigetszentmiklós – Halásztelek – Tököl – Szigetcsép – Szigetszentmárton – Szigetújfalu – Lórév – Szigetbecse – Makád – Ráckeve – Kiskunlacháza – Áporka
  • Megtett távolság: 186 km
  • Töltés: Tököl Városi Sportcsarnok, 3X16A, 43 – 88% töltöttségig, Kiskunlacháza Tóth Exam Kft., 3X16A, 32-80%

Eső várt minket a Villanyautó túra második napján.

Egy nap tapasztalatával a hátunk mögött indultunk útnak. Egy ideig küzdöttünk a bepárásodó szélvédővel, de mire első megállónkhoz Vecsésre értünk, megtaláltuk a jó beállításokat.

Kaptunk igazolást ma isA kedd úgy tűnik amolyan “belső” nap lehet az önkormányzatokon.

Szinte sehol nem volt ügyfélfogadás. Ennek ellenére nekünk elegendő volt a Villanyautó Túrát kiejteni nyíltak az ajtók, még a sorompó is a lezárt parkolónál.

Sajnos a polgármesterek és minden vezető a legtöbb helyen éppen tárgyalásokat tartottak, de a szemfüles titkárnők és kabinet vezetők, besurranva a számunkra zárt ajtók mögé, aláírásokkal adták vissza a “menetlevelünket”.

Volt olyan hely ahol az egész ház azt az egy embert kereste, aki szerintük jogosult volt az aláírásával igazolni, hogy ott jártunk. Igaz várnunk kellett, de sikerült őt megtalálni.

Hoffman Pállal Tököl polgármesterévelTökölre, az első töltőhelyünkre úgy érkeztünk, hogy már vártak minket a városi sportcsarnoknál. Ott tudtuk feltölteni az autót és Tököl polgármestere is ott csatlakozott hozzánk.

Nyilván nem véletlen, hogy volt válogatott kézilabdázó, Hoffman Pál a helyi kézilabda szentélyben szervezte meg előre a találkozót.

Szerencsére addigra az eső is elállt, így nem kellett túl közel állnunk az ajtóhoz.

A kisiskolások szabadon használhatták a bejáratot, hiszen több csoportban is folytak a tornaórák ottlétünk alatt, ahogyan minden napon.Délutánonként a kézilabda csapatok tartanak edzést, az esti idő pedig a város tömegsportjáé, főként teremfocisok használják – tudtuk meg a városvezetőtől.

A második töltésünk helyszínét is innen, Tökölről szerveztük

Szándékosan autószervizt kerestünk Kiskunlacházán, két okból. Az ilyen helyeken működő gépek, emelők, fékpadok igénylik a három fázist, amire nekünk is szükségünk van. A másik nyomós okunk, hogy egy autószerelő műhelyben biztosan van annyi fedett hely valamelyik műhelyben, ahová az eső elől behúzódhatunk.

Második hívásunkra meg is oldódott a későbbi töltésünk. A Tóth Exam Kft. számát tárcsáztuk.

A hívásunkat fogadó hölgy három mondat után igent mondott. Két perc múlva pedig csörgött a telefonunk és Tóth Antal a cég tulajdonosa hívott minket, hogy ráerősítsen kolléganője pozitív szavaira.

Eső ide, eső oda azzal a tudattal továbbmenni, hogy biztos a töltés, megnövelte jókedvünket, aminek amúgy sem voltunk híján, hiszen egyáltalán nem ütközünk falakba, mindenhol elismerik, amit csinálunk és szerencsét kívánnak hozzá.

Rájöttünk, hogy a “polgármester keressük” szöveg helyett sokkal jobban működik a “ szeretnénk meglepni a polgármestert, hol kell őt keresni” belépő azonnal mosoly csal a földi halandók számára áthatolhatatlan titkársági pultok őrzőinek arcára is, és így már le is küzdöttünk minden akadályt. 

Tóth Antalnál, Kiskunlacházán igazán jól éreztük magunkat. Sokat beszélgettünk, annyira jó hangulatban egy kávé mellett az irodában, hogy még fotót is elfelejtettünk készíteni. Szerencse, hogy együtt jelentkeztünk be egy Facebook videóban így azért mégis kerülhet ide egy kép.
Antal elmondta, hogy egyszemélyes műhellyel indult, ami szépen fokozatosan fejlődött fel egy több autószerelőnek folyamatos munkát adó autószervizzé. Úgy gondolja, hogy a villanyautózás a jövő, de nem tartja kizártnak, hogy sokkal gyorsabban történik majd meg az elektromos járművek térhódítása, mint azt ma gondolnánk. Úgy fogalmazott, hogy már kopogtat az ajtón ez a műfaj és ők időben felkészülnek, hogy maximálisan ki tudják szolgálni jövőbeni, villanyautós ügyfeleiket is.

Az időnk elszaladt, így aztán Áporka önkormányzatán kívül már csak zárt ajtókat találtunk. Úgy döntöttünk, hogy majd egy nap múlva folytatjuk.

A kimaradt településeket beépítjük egy későbbi túranapba.

Továbbra is elkészítjük az útvonal terveinket, de nem görcsölünk a mindenáron való teljesítésért. Annyi jó történetet hallunk, olyan kedves emberekkel találkozunk, igazán szívesen hallgatjuk őket és úgy döntöttünk, nem fogjuk félbeszakítani őket.

Talán így nem sikerül majd fél év alatt, rá kell húznunk egy-két hete, de sokkal értékesebbé válik, amit csinálunk.

Elindulva hazafelé, a hatalmas szélben és a csöpörgő esőn át egy gyönyörű szivárvány tette rá a pecsétet a döntésünkre. Sajnos a képeken nem látszik, csak nagyon halványan.

Kapcsolódó cikkek

Koma László mellett csak nevetni lehet

Valami nem stimmel! November hetedikén nem lehetünk egy pólóban…

Vali csodálkozik: 280 ember él itt

Körjegyzőség, összevont polgármesteri hivatal, számunkra új fogalmak

Zalakaros felé Őskü polgármesterével

“Zalakaros – Hotel Karos” hét – nyitónap, négy töltéssel

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szponzoraink

Támogatóink